закрыть
Пароль:
Автоматически входить при каждом посещении:
Альбомы для банкнот Kammer
Трёп из темы "Политбонистика"
На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.

Начать новую тему   Эта тема закрыта, вы не можете писать ответы и редактировать сообщения.    Список форумов Бонистика-Клуб -> Трёп не по теме
Предыдущая тема :: Следующая тема  
Автор Сообщение
Член Клуба с 2008г,
Доверие: 160
Сообщение Добавлено: Чт Апр 10, 2008 11:17 am    

Задумайтесь над тем, почему какой-то язык общения оказывается в лидерах?
Это не из-за того, что кто-то приказал использовать, а только лишь по той причине, что этот язык человеку НУЖЕН.

Что человек владеющий только и исключительно украинским мог сделать карьеру, мог добиться успеха в жизни не зная русского?

И сейчас тоже, как бы ни приказывала власть использовать только украинский, всё равно все будут знать на Украине русский. А иначе окажешься на обочине успеха.

Не нужен русский сейчас, как и в советское время, только тем, кто сам себе сказал в душе (осознанно или неосознанно) я родился на этом хуторке, мой отец и мои предки жили здесь, пахали землю, горилку пили и я буду тоже жить точно так же.

Вот для такого ограниченного человека в своих желаниях украинского вполне достаточно.

Мне в этом году будет 60 лет, и раньше мне английский был не нужен, а сейчас понадобился. Учу.

А украинский, даже если и на Украине жить буду учить не буду.
Без надобности.
Читать я так читаю, сам не говорю, естественно, т.к. на Украине не жил никогда, полагаю разговорную речь тоже пойму.
Посмотреть профиль Отправить личное сообщение
ответить
Член Клуба с 2005г,
Доверие: 373
Сообщение Добавлено: Чт Апр 10, 2008 11:18 am    

Поки всі ще не наговорились...
2 Dmytr Уважаю!
ответить
Член Клуба с 2005г,
Сообщение Добавлено: Чт Апр 10, 2008 11:24 am    

dimir писал(а):

Мне в этом году будет 60 лет, и раньше мне английский был не нужен, а сейчас понадобился. Учу.

No comment. Навіть як російською напишу - все одно не зрозуміє...
dimir писал(а):
...на Украине не жил никогда...
То навіщо вставляти свої 5 копійок?..
ответить
Член Клуба с 2006г,
Доверие: -192
Сообщение Добавлено: Чт Апр 10, 2008 17:25 pm    

ali писал(а):
из всего большого поста у меня вопрос только по одному предложению:

украинец по национальности или украинец - гражданин Украины?

Справді - тільки по одному? Wink

В данному контексті - етнічий українець, бо перейматися проблемами загалу людина починає, коли вирішені її ОСОБИСТІ проблеми.
Я нічого поганого не бажаю ані росіянам, ані російськомовним українцям (і етнічним, і громадянам інших етносів), навпаки -- щастя їм і здоров"я міцного, але вболіваю за українську мову й українство взагалі, бо проблем В РІДНОЇ НЕНЬКИ - валом.

Тут ремарку треба зробити:
70 років (далі заглиблюватися в історію не буду, але там теж є про що поговорити) нас вчили, що держава - це все, а люди - гвинтики, весь сенс їхнього життя - дбати про державу. А що живемо у злиднях - то погано дбаємо, крім того, навкруги - самі вороги, і вони не дрімають.
Але ж люди насправді - не мурахи.
Кожен має дбати спочатку про себе й родину, далі про Громаду (тут і мова, і освіта), далі про Державу (і всіх її громадян, незалежно від національної належності), далі - хоч про весь ВСЕСВІТ. Це вже залежить від розмаху свідомості. Коли ж людина дбає про Всесвіт, не подбавши про Громаду, то ім"я їй – люмпен. А чим це закінчується ми знаємо на прикладі 1917 року.
І всі проблеми від того, до речі, що при владі самі люмпени, незалежно в який колір фарбовані.

Я маю достатній розмах свідості, аби піклуватися про весь Всесвіт СИЛА! , але спочатку маю вирішити нагальніші проблеми. Wink

Шановні друзі! всім відповім завтра вночі, бо мене заваляли роботою по самісінькі вуха.
ответить
Член Клуба с 2008г,
Доверие: 160
Сообщение Добавлено: Пт Апр 11, 2008 02:20 am    

Андрiй писал(а):
dimir писал(а):

No comment. Навіть як російською напишу - все одно не зрозуміє...
dimir писал(а):
...на Украине не жил никогда...
То навіщо вставляти свої 5 копійок?..

Почему не пойму? Пойму.
Я лишь о том, что человек делает всё в силу необходимости.
Вот если бы весь интернет был на украинском я бы его выучил.
Вообще же даже учить не стал. Словарный состав русского и украинского языка одинаков. Все слова, что в есть в украинском имеются в русском. Имея в виду русский я говорю не о литературном наречии. Просто литературное наречие русского языка, как наиболее употребительное исключило из повсеместного применения некоторые слова. Но они есть и существуют, звучат как украинские и обозначают тоже самое.
ответить
Член Клуба с 2005г,
Доверие: 263
Сообщение Добавлено: Пт Апр 11, 2008 07:52 am    

Ой смешно! Ой не могу! dimir, вы - анекдот Wink

не пытайтесь делать заключения о том, о чём не имеете ни малейшего представления
ответить
Член Клуба с 2004г,
Доверие: 4392
Сообщение Добавлено: Пт Апр 11, 2008 08:23 am    

Dmytr писал(а):
ali писал(а):
из всего большого поста у меня вопрос только по одному предложению:

украинец по национальности или украинец - гражданин Украины?

Справді - тільки по одному? Wink

В данному контексті - етнічий українець

дальше даже читать не хочу, не то, чтобы спорить и писать... Отстой! Отстой! Отстой! ибо я для вас человек второго сорта.... Даже не проси!
ответить
Член Клуба с 2005г,
Сообщение Добавлено: Пт Апр 11, 2008 12:40 pm    

ali писал(а):

дальше даже читать не хочу, не то, чтобы спорить и писать... Отстой! Отстой! Отстой! ибо я для вас человек второго сорта.... Даже не проси!

Таке враження, ali, що в тебе якийсь комплекс на національному ґрунті.
Ти й мені колись закидав подібні звинувачення. Очевидно, було в моїх, чи є в Dmytr'ових словах те, що ти сприймаєш як закид чи натяк (можливо не прямий) у другосортності на свою адресу. Проблєма в тому, що я того не бачу!!! Відкрий нам очі! Не було в моїх думках і близько подібного, сподіваюсь в Dmytr'ових теж (бо інакше дійсно нема про що балакати).

Я вважаю, що негром чи білим і т.п. треба родится, а українцем, чи ким-небудь ще, треба стати. А що вкласти в цей термін "українець" вочевидь кожен свідомо чи підсвідомо вирішує сам - скільки українців стільки й думок. І національність тут вочевидь не вирішальна справа. Бо що таке національність "українець" (чи яка інша)?
Ти глянь, скільки нас українців на цьому Форумі. Ми говоримо на різних мовах, живемо в різних місцях, маємо діаметрально протилежні погляди. І всі є українцями, не зважаючи на національність і громадянство.
Можливо, проблема в терміні "українець". Раз обізвався українцем - вже мусиш лізти в шаровари. В радянські часи ми всі були "советские". В Росії башкир не "русский", а "россиянин". А тут так склалось (чи не склалось) - "українець" і без варіантів...

Колись, дуже давно ще в дитинстві я раптом дізнався, що я не зовсім українець! Мій прадід, як виявилось, був поляком!!! Не те, щоб від мене це хтось приховував. Просто прадід загинув ще в Першу світову. Бабця народилась в 1912 і його фактично не пам'ятала, прабабця виїхала до Польщі, де я ще таки встиг її раз побачити. Тому нікому було мені про прадіда щось розповідати. А це відкриття стало для мене шоком! Чому - пояснити досі не можу. На виховання гріх нарікати - маю родину в Польщі, з якою нормальні стосунки. Може був малий ще дуже. Може дійсно ці кровні питання для людини такі болючі. А може оточуюче середовище дало свій вплив. Був би прадід євреєм, чи скажім казахом, то може було б інакше - все ж таки свої "советские", а тут чужий поляк. Не знаю! Отже, виходить, не українець вже я... Хоча вважаю себе українцем, а мої польські родичі (ті що живуть в Польщі, хоча польської крові в них не більше, чим в мене української) вважають себе поляками. Та й вони є поляками, а я - українець. І це не заважає мені вчити мою дитину російської мови, а самому в черговий раз намагатися взятися за польську, яку розумію, і якою читаю, а от балакати все ще не можу. Навіщо це мені? Поклик крові? Та ні, - просто цікаво. І при цьому всьому не вважаю себе людиною другого сорту.
ali, може ти до біди сам себе вважаєш другосортним в етнічному плані? Викинь це з голови негайно, бо так можна і заслабнути або й здуріти...
ответить
Член Клуба с 2004г,
Доверие: 4392
Сообщение Добавлено: Пт Апр 11, 2008 13:44 pm    

Андрiй писал(а):
ali писал(а):

Таке враження, ali, що в тебе якийсь комплекс на національному ґрунті.

абсолютно никаких комплексов! для меня понятия национальности вообще не существует. и я стараюсь не иметь дел с людьми, которые на нее обращают внимание, гордятся ею, считают ее основополагающей даже в самых мелких вопросах.
ответить
Член Клуба с 2005г,
Сообщение Добавлено: Пт Апр 11, 2008 14:06 pm    

гнила тема...
ответить
Член Клуба с 2007г,
Доверие: 0
Сообщение Добавлено: Пт Апр 11, 2008 20:01 pm    

МОРАЛЬ СЕЙ БАСНИ ТАКОВА .
НЕ ДАЙ МНЕ БОГ СОЙТИ С УМА .
ответить
Член Клуба с 2006г,
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 02:24 am    

Аж ось і я! Smile

Igor писал(а):

По какому еще вопросу я не успел отчитаться? Wink

Ти не навів жодного прикладу "знущання" з російської в Україні Wink.

Ігорю, чесно кажучи, я хотів знову наваяти розлогий пост, але вирішив, що сенсу немає, бо мені здається, що особисто з тобою ми порозумілися абсолютно. В крайньому разі, тон твого останнього повідомлення цілком конструктивний Уважаю! .

Тільки пару зауважень:

1) Українську таки утискали, планомірно її "причісуючи". Я про це, в принципі писАв, але ще пару доповнень (вже не з області дитячих вражень, а з царини "національної політики" СРСР; і тільки "найсвіжіше" - перед самісіньким розпадом СРСР):

- 1984 рік - Міністерство культури переводить діловодство в музеях на російську. Для чого - не зрозуміло. Але ще не зрозуміліше чому всі старі форми українською треба ЗНИЩИТИ. Виконуватися має під загрозою визнання профнепридатними. А архівні працівники ховають все по ничках. Знаю на прикладі одного конкретного музею, але так відбувалося в усій Україні. Одночасно (майже на рівні приколу) вчителям російської мови на 15% підняли зарплату у порівнянні з укр.
- 1989 Постанова ЦК КПРС про "загальнодержавну" мову (здогадайтесь яку). В 90-му бюджет освіти стосовно національних напрямків "випадково" зрізаний на 60%.

2) Ну, а про програму поступового "злиття" мов я теж вже писАв. Ця тема вже наразі досліджена ґрунтовно. В інтернеті повно цілком наукових розшуків без тіні істеричних заяв (що, нажаль, теж трапляється).

Ігорю, талончики двома мовами - це звичайно супер Wink, але це жодним чином не врятувало б мову від повного зникнення, проіснуй СРСР ще якійсь час. Скільки знадобилося б невідомо. Західна Україна трималася б іще довго. Центр-північ - залишалося 1-2 покоління; центр-південь та Слобожанщина програли цю війну давно: найчутливіший удар - Голодомор.

Я розумію, що тобі здавалося - "все гуд". Якби українська мова тільки на талончиках і залишилась, то ти це тільки згодом помітив би. Про цю ситуацію не знали не тільки російськомовні українці, але й будь-хто з пересічних громадян (в тому числі, цілком "національно свідомих"). ЇЇ просто неможливо відфільтрувати, не будучі мовником, або не знаючи про той наступ з першоджерел.

Якщо її обмалювати простим доступним язиком, то ситуація схожа на життєву: як сусіди один одному переставляють парканчика. У кого морда ширша, той і паркан ширше переставляє. А якщо це робити не поспішаючи, то й помітити важко. Весною городець переорали, заодно на 10 см пересунулись. Але коли з гектара землі у тебе залишається 20 соток, то це важко не помітити.
Ну, уяви собі: ти в суд - так і так "Забрали земельку", а тобі відповідають - "Знаєш, твій сусіда нам в район газову трубу проклав, - справжній герой, - так-шо розбирайся сам..."; ти до сусідів, а вони: "Так історично склалося..."
І питання зараз стоїть не про наступ на чиїсь інтереси, а як межу повернути на місце, а проходить вона не по землі, а виключно В ГОЛОВАХ.

Так от, панове російськомовні українці, не будьте такими байдужими сусідами. Навіть Igor відзначив звідки насправді йде подача на наші внутрішні конфлікти. Якби наш сусід половину від пропагандистського бюджету витратив на реальний розвиток російської в Україні, то шкіл російських можна було б навідкривати - задовбалися б наші баби рожати Wink, а на другу половину можна було сотню українських в Росії відкрити. Але ж це нецікаво... Ані вашим, ані нашим.

А чого наші російські колеги так напружено в таких ситуаціях поводяться - взагалі не розумію. Хлопці, ну вже ваші ж інтереси точно ніяк не зачіпляються!!! Чи ви себе відчуваєте одним цілим з вашим урядом? чи якимсь чином здатні впливати на те, що відбувається за червоними зубцями?

ЗІ: Один хрін - розлогий пост вийшов. Не вмію я коротко й по суті. Sad
ответить
Член Клуба с 2006г,
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 02:40 am    

ali писал(а):
Dmytr писал(а):

ali, ну що Ви таке пишете, Ви ж доросла людина! Мій пост Ви все ж-таки прочитайте!

Цитата:
для меня понятия национальности вообще не существует. и я стараюсь не иметь дел с людьми, которые на нее обращают внимание, гордятся ею, считают ее основополагающей даже в самых мелких вопросах.

Я - людина, яка пишається своєю національністю, історією своєї країни, хоч НАРАЗІ мало чим є пишатися. То це для Вас є приводом зі мною не спілкуватися!? Дуэль! Хто там що про сорти говорив?
ответить
Член Клуба с 2006г,
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 02:45 am    

Igor писал(а):
Ой смешно! Ой не могу! dimir, вы - анекдот Wink

Ой смешно! Ой не могу! Igor: Уважаю!

2dimir: Я б так звичайно не написав би Wink, але що Вам можна відповісти - просто не знаю
ответить
Член Клуба с 2008г,
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 10:04 am    

Igor, Вы писали, что никто не обращал внимания.
Вот и подтверждение неправоты этого.
ответить
Член Клуба с 2008г,
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 10:08 am    

Цитата:
для меня понятия национальности вообще не существует

ali, у Вас точно проблемы на этой почве.
Различать собак по породам и отказывать в этом людям.
ответить
Член Клуба с 2006г,
Доверие: 2547
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 14:29 pm    

Пане Дмитро! Ну шо Вы приципились к языку? Или все остальное, что делалась в СРСР было хорошо? Язык это только последний штришок. Любой язык можно выучить, но он никогда не станет родным, но это ерунда. В России сколько было случаев, когда русский шел на русского (раскулачивание, расстрелы, Власовщина), ведь не из за языка же. Укарине (и остальным бывшим советским республикам) хорошо говорить - это русские виноваты. А что говорить русским? Кто виноват?
ответить
Член Клуба с 2008г,
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 14:39 pm    

Цитата:
А что говорить русским? Кто виноват?

Действительно, кто виноват когда наступаешь на грабли?
ответить
Член Клуба с 2006г,
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 18:00 pm    

tislenko писал(а):
Пане Дмитро! Ну шо Вы приципились к языку? Или все остальное, что делалась в СРСР было хорошо? Язык это только последний штришок. Любой язык можно выучить, но он никогда не станет родным, но это ерунда. В России сколько было случаев, когда русский шел на русского (раскулачивание, расстрелы, Власовщина), ведь не из за языка же. Укарине (и остальным бывшим советским республикам) хорошо говорить - это русские виноваты. А что говорить русским? Кто виноват?

Та як Ви не зрозумієте, що ситуацію ЦІЛЕСПРЯМОВАНО перевертали з ніг на голову протягом тривалого часу!? А тепер вона просто намагається повернутися у природне становище. Причому самостійно, бо тому поверненню з одного боку найактивнішим чином протистоять, а з іншого своїми незграбними, а то й просто шкідницькими діями тільки заважають (я маю на увазі, зрозуміло, на державному та міждержавному рівнях).
Коли росіянин іде на росіянина, то це їхня особиста справа, хай вони самі й розбираються там винний, а хто білий і пухнастий. А коли велику (за чисельністю - бо знову почнуться інсинуації Wink) націю позбавляють не тільки державності, але й взагалі будь-якої власної волі й системно пригнічують, то вона або зникає, або змагається. Питання ж не в тому гарно чи негарно було за імперії, а в тому чи маємо ми зміритися з існуючим станом і зникати далі.
Ви ж самі виходить з України! І прізвище у Вас має бути не Тісленко, а Тисленко (Тыслэнко), або Тесленко (Тэслэнко) (в залежності від якого кореня походить) Wink
Кінець-кінцем, почуватися українцем можна й поза України! навіть і розмовляючи не українською! Як Вам не болить за рідну мову!? Ваші ж діди-прадіди все одно спілкувалися нею.
ответить
Член Клуба с 2008г,
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 18:55 pm    

Цитата:
І прізвище у Вас має бути не Тісленко, а Тисленко

Долго вчитывался в это.
Господа, кому как, а мне понятно.
[отмодерировано. раздавать диагнозы можете на других сайтах, но не здесь!]
ответить
Член Клуба с 2006г,
Доверие: 2547
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 19:14 pm    

asd112 писал(а):
Болен человек на голову.

Ты Зин не трогай шурина - какой ни есть, а все родня.
ответить
Член Клуба с 2007г,
Сообщение Добавлено: Вс Апр 13, 2008 19:43 pm    

Весеннее обострение... Думай, что пишешь!
Раньше в столовых во всех учреждениях, фабриках и заводах в компот соответствующие службы бром наливали, чтобы народ был поспокойнее. Потому на тех, кто с собой на работу носил свои бутербродики и своим кипятильничком воду для чая кипятил, смотрели косо: а почему ты в столовую не ходишь, для кого она построена?
Теперь компот подают без брома...
Результат налицо.
Весеннее обострение: съезжают крыши, углубляются противоречия, рушатся мосты, приступы немотивированной жестокости и неконтролируемой ярости, массовые психозы, повышенная агрессивность.
ответить
Член Клуба с 2007г,
Сообщение Добавлено: Пн Апр 14, 2008 00:03 am    

tislenko писал(а):

массоны СмехСмехСмех
ответить
Член Клуба с 2007г,
Сообщение Добавлено: Пн Апр 14, 2008 00:14 am    

ali писал(а):
....если я разделю сайт на украиноязычный и русскоязычный? и главное: нужно ли такое разделение?

Ясно дело не нужно. кто хочет итак по украински пишет

К тому же тут народ не толко с России и Украины. Нам киргизам то что делать ? Русский язык - прекрасно все понимают даже те кто делают вид что нет.

Чтобы была больше аудитория надо использоватьтот язык что все доступен. Хоть али и суровый Царь и тут оголтелая монархия но к языкам отношение либеральное а к мове тем более
ответить
Член Клуба с 2007г,
Сообщение Добавлено: Пн Апр 14, 2008 00:23 am    

Dimon писал(а):
маленькое доп.
У меня на работе ( где я сейчас нахожусь) русской раскладки нет.
Только по причине УВАЖЕНИЯ к требобаниям форума и его участникам - я буду "долбать" этот чёртов "транслит"... хотя мне намного проще с английцкой раскладкой чего-то там напечатать- а все участники форума потом пусть разбираются....

Лабай на American. It is time to make the site really international

Глядишь и американских бонистов затащим СмехСмехСмех)

Было бы классно если тут Колин Нарбет тусовался СмехСмех)
ответить
Начать новую тему    Эта тема закрыта, вы не можете писать ответы и редактировать сообщения.       Список форумов Бонистика-Клуб -> Трёп не по теме Часовой пояс: GMT + 2
На страницу Пред.  1, 2, 3, 4  След.
Страница 2 из 4

Перейти: