У книзі В. Лопати "НАДІЇ ТА РОЗЧАРУВАННЯ, АБО МЕТАМОРФОЗИ ГРИВНІ" в розділі про 20 гривень прочитав наступне: "Тепер уже відомо, що 20-гривнева купюра увійшла в обіг у двох варіантах виконання: канадської та англійської компаній. І знову розчарування спіткало мене, коли я побачив англійський варіант купюри. Хто і чому перемалював мій затверджений оригінал – невідомо. Про результат уже не йдеться: на мене дивилася флегматична людина з напівсонними очима. Але грубі помилки в малюнку зробили цей портрет абсолютно непрофесійним: зворотна перспектива лінії очей та губ, “зрізаний” череп. Наш класик вийшов якийсь перекошений, наче образився за таке ставлення до нього".
Швидше за все мова про 20 гривень зразка 1995 року. Але, наскільки мені відомо, ці 20 гривень друкувались вже в Україні. Звідси виникає питання: чи пан Лопата щось перепутав, а чи справді існують 20 гривень зразка 1995 року англійського друку? Або ж я неправильно зрозумів текст?
У книзі В. Лопати "НАДІЇ ТА РОЗЧАРУВАННЯ, АБО МЕТАМОРФОЗИ ГРИВНІ" в розділі про 20 гривень прочитав наступне: [color=red]"Тепер уже відомо, що 20-гривнева купюра увійшла в обіг у двох варіантах виконання: канадської та англійської компаній.
Швидше за все мова про 20 гривень зразка 1995 року. Але, наскільки мені відомо, ці 20 гривень друкувались вже в Україні. Звідси виникає питання: чи пан Лопата щось перепутав, а чи справді існують 20 гривень зразка 1995 року англійського друку? Або ж я неправильно зрозумів текст?
може він мав на увазі те, що я колись помітив і публікував у чаті - одні банкноти під кутом матові, інші глянцеві?
може він мав на увазі те, що я колись помітив і публікував у чаті - одні банкноти під кутом матові, інші глянцеві?
В книзі йшла мова про відмінність портрету І. Франка між канадським і англійським зразками. Про глянц/мат нічого не сказано. А можна посилання на згаданий Вами чат?
В книзі йшла мова про відмінність портрету І. Франка між канадським і англійським зразками. Про глянц/мат нічого не сказано. А можна посилання на згаданий Вами чат?
не звернув увагу, що мова про портрет
[Скрытый текст]
то було давненько, не факт, що знайдете.
Вы не можете начинать темы Вы не можете отвечать на сообщения Вы не можете редактировать свои сообщения Вы не можете удалять свои сообщения Вы не можете голосовать в опросах Вы не можете присоединять файлы в этом форуме Вы можете скачивать файлы из этого форума